Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

"Η Ζωντανή Μνήμη" - Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στην Ερέτρια


Η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Τοπικό Τμήμα Χαλκίδας συμμετείχε στη διοργάνωση σεμιναρίου για εκπαιδευτικούς με θέμα: "Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΝΗΜΗ" σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας (με υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Κατσάνο) και το Γυμνάσιο Ερέτριας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα υποδοχής του Γυμνασίου Ερέτριας. 
 Το σεμινάριο ξεκίνησε με τη ξενάγηση που πραγματοποίησε ο αρχαιολόγος Κώστας Μπουκάρας σε ένα τμήμα της αρχαίας πόλης της Ερέτριας. Ακολούθησαν στο χώρο υποδοχής του Γυμνασίου Ερέτριας οι ομιλίες του Προέδρου της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Τ.Τ Χαλκίδας, Αριστείδη Αράπογλου,  με θέμα "Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ- Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ", της Φ. Μπέλλιου, αρχιτέκτονα και αναστηλώτριας, της Κ. Χατζηγιάννη, Προϊσταμένης των ΓΑΚ – Αρχείων ν. Ευβοίας και της Σ. Κατσάλη και Π. Γκάνη, αρχαιολόγων.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ακολούθησαν εργαστήρια από τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Ερέτριας Α. Γιαννακάρα και Γ. Δημουλά, καθώς και από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ά. Καραμπατσώλη.